Kinderyoga

Kinderyoga voor alle leeftijden.

Kinderyoga, kleuteryoga of yoga voor tieners wordt regelmatig op scholen gegeven.
Binnen de kinderyoga t/m 8 jaar maak ik veel gebruik van hun fantasie. Bij mij mag je eens brullen als de mooiste, sterkste en beste leeuw. Je meest favoriete vlinderkleuren hebben, meegaan met de haaien,dolfijnen en zeehonden onder water en als een aap door de bomen slingeren. Door te rekken en te strekken laten de kinderen al veel spanning van de dag los, aan het einde doen we dat bewust bij de ontspanning. Veel ouders verwachten daarna super-rustige-zen kinderen. Dat kan tegenvallen; ze zijn namelijk weer uitgerust.

Tijdens de yoga komen de kinderen er achter waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden. Ook hier is een belangrijk onderdeel van de les de veiligheid in de groep. Ik maak graag en veel gebruik van complimenten, een kind dat tevreden over zichzelf is is een gelukkiger en weerbaarder kind.

Hoe ouder de kinderen, hoe meer ik in de lessen de link leg naar de bewustwording van hun eigen lichaam en gedachten en het effect daarvan op hoe ze zich voelen. Bij de tieneryoga is niet voor niets de ontspanning het meest favoriete onderdeel; even helemaal niets behalve luisteren naar de visualisatie.

Praktisch; 10 lessen van 60 minuten. Veel scholen maken gebruik van hun Verlengde School Dag of Leer Kansen Profiel budget om mij in te huren.
Ik geef sinds 2008 les op basisscholen in Den Haag, zowel binnen de VSD als het LKP.

Ik geef verschillende vormen van kinderyoga; yoga voor kleuters. Yoga voor kinderen van 6  t/m 12 jaar en voor tieners van 12 t/m 16 jaar. En Yoga met je Kind, voor sommige scholen misschien interessant in het kader van ouderparticipatie.
Een serie yogalessen bestaat meestal uit 10 lessen, voor de kleuters zijn de lessen iets korter dan het normale uur.