Soorten trainingen

Kinderen masseren elkaar in de klas.

De kinderen leren elkaars rug te masseren, over de kleren heen natuurlijk. De leerkracht leert mee, zo zijn na 6 lessen deze massages in te zetten in de klas als ‘break’ . Als alle hoofden vol zitten met kennis en er behoefte is aan ontspanning. Daarnaast leren de kinderen meer over hun eigen en andermans grenzen. Lees meer

MindfulKids Aandachttraining.

Als we kinderen leren hun adem te volgen en er weer naar terug te keren als ze afgeleid zijn, leren we hen te concentreren en hun vermogen tot aandacht te vergroten en te mobiliseren.
Met mindfulness leren we ze hoe aandacht te geven.
Waarom niet alle kinderen deze simpele krachtige techniek leren, om ze te helpen hun vermogen om te leren te verhogen en hun eigen emoties te reguleren?
Een jong kind dat zijn emoties kan reguleren is een kind dat beter kan presteren in school.Lees meer

Sociale vaardigheidstraining: “Weten wie je bent, weten wat je kan”.

Deze trainingen gaan uit van de leefwereld van kinderen, en een ruime 6 uur per dag is dat de klas waarin ze op school zitten, de lessen worden aan de groep, mét leerkracht, gegeven.
De kinderen leren dat ze in allerlei groepen zitten.Vragen over in welke groep jij je eigenlijk, en waarom, het meeste thuis voelt. Waarom jij heel erg goed bent in bepaald gedrag maar ook snel ruzie hebt als je eigenlijk eens anders zou moeten kunnen. Dat je niet makkelijk iets zegt, maar dat de rest van de klas daar bij kan helpen en daar veel aan heeft. Ze krijgen de kans om hun gedrags-repertoire uit te breiden. In deze trainingen wordt veel gebruik gemaakt van oefeningen, praten over dagelijkse dingen van thuis en van school, rollenspelen en het spel Dit ben IK! voor de hogere klassen. De precieze lesinhoud wordt met de leerkracht afgestemd, elke klas is anders en heeft andere accenten nodig. Lees meer

Kleuter-kinder-en tieneryoga

Yoga op school; inspanning en ontspanning. Lees meer

Wij hebben diverse combinaties van onze trainingen samengesteld. Via deze link leest u daar alles over.