Weerbaarheidstraining meisjes

Weerbaarheidstraining meisjes

Ik geef ook weerbaarheidstrainingen voor meisjes. In groepen 12 meisjes gaan we 10 lessen aan de slag met zelfvertrouwen, omgaan met vervelende situaties, bereik ik wat ik wil door te doen wat ik nu doe? De meisjes komen uit groep 7 en 8, soms ook uit groep 6.

In deze training leer ik meisjes bewust te worden van wat ze kunnen doen met alleen al hun houding, hun stem. We bespreken en spelen vervelende situaties na. Zo gaan we antwoorden vinden op hoe je deze kunt vermijden, voorkomen of oplossen.

In oefeningen oefenen we met hun onzekerheden, ze ervaren ze maar ik geef ze ook een kans te voelen hoe het is om deze te overwinnen. Echt Nee! leren zeggen, oefeningen waarbij ze leren zichzelf los te maken of te slaan.  Door doelen te leren stellen, wat wil je nou? Weet je eigenlijk wel wat je al allemaal kan?

Deze training heeft een ruimte nodig waar mensen niet makkelijk naar binnen kunnen kijken. Een gymzaal of een speellokaal, deze laatste afhankelijk van de inkijk.

Praktische infromatie
Een reeks van 10 lessen van 1 uur, fijner is een reeks van 8 keer 5 kwartier.
In overleg kunnen er thema’s die de school belangrijk vindt behandeld worden. In de laatste les zijn de ouders van harte welkom.

Maaike Frankena, Praktijk Twee Handen
www.tweehanden.nl, tweehanden@ziggo.nl
tel: 06-22241171

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *